HAPPY STORIES

Verhalen om BLIJ van te worden.

Adal heeft een vaste aanstelling gevonden

Adal had in Syrië gewerkt als machinebankwerker. Zijn eerste klus bij Stichting Behouden Vaart was een kastje schuren en lakken. Dat deed hij zo consciëntieus. Daarom hebben we hem gevraagd om een motor te repareren. Dat ging fantastisch. Hij pakte alles aan, maar miste nog de woordenschat om zich gemakkelijk te uiten. Na zijn werkstage bij ons kon hij drie maanden met behoud van uitkering aan het werk bij een bedrijf in Werkendam. Hij is er daar helemaal op zijn plek en heeft al een half jaar een vaste aanstelling.

Patricia hield eindelijk haar werkstage vol

Patricia zat toen zij hier kwam geestelijk zo in de verdrukking dat zij ons niet eens aan durfde te kijken. Ze was niet echt technisch en we maakten ons een beetje zorgen of wij haar wel voldoende vooruit konden helpen. Totdat haar begeleider vertelde dat het een hele prestatie was dat zij haar werkstage bij ons al zes maanden had volgehouden. Dat was nog nooit gebeurd. Vorige week hoorden we dat ze – veel sneller dan verwacht – een baan heeft gevonden. Dat wij daar aan bij hebben mogen dragen, geeft achteraf toch een goed gevoel.

Ibrahim en Hazan werken samen

Beide komen ze uit Syrië. De een is christen en de ander moslim. Die boot zag er niet uit, omdat hij jaren in een weiland had gestaan. Met eindeloos geduld hebben ze er nu een prachtige motorboot van gemaakt met een heel nieuw dek. Het is de bedoeling dat hij in Gorinchem komt te liggen zodra hij klaar is. Alle (ex)werknemers van Stichting Behouden Vaart kunnen er dan recreatief gebruik van maken. Dat geeft het werk dat ze doen extra zin.