OVER ONS

Wie zijn we en waarom we bestaan

Stichting Behouden Vaart draagt bij aan het welzijn/ welbevinden van mensen die in meer of mindere mate moeite hebben om hun weg te vinden binnen onze maatschappij. De deelnemers worden met aandacht opgeleid en begeleid. Tijdens de opleiding doen zij werkervaring op. Hierdoor ontdekken ze waar hun kwaliteiten liggen en waar ze voldoening uithalen. Ze voelen zich gehoord en gezien waardoor hun zelfvertrouwen wordt vergroot. Dit geeft ze kracht om na te denken over de toekomst en de mogelijkheden die er zijn. Ieder mens verdient het om een plekje te krijgen in de samenleving. Het maakt niet uit waar, zolang iemand maar de gelegenheid krijgt om zich te ontwikkelen, gezien en gehoord wordt en aan zijn zelfvertrouwen kan werken. Dat is ten diepste de filosofie van waaruit Stichting Behouden Vaart ondertussen al 9 jaar werkt.

Het team

Rudy-Jan van Zenderen

“Ik wil de wereld een beetje mooier maken. Vrijheid en verantwoordelijkheid, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dat zijn de dingen waar ik voor sta. Ik ben een verandermanager en creatief. Niet in een hokje te plaatsen. Coach en inspirator. Doe eens gek, we doen al gewoon genoeg. Mensen zijn geen nummers.”

Hij studeerde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Werkte als directeur voor diverse organisaties zoals Akzo Nobel, Organon, Tempo Team en Randstad Group. Mede eigenaar SenZ (coaching) en De Werkopener (nieuwe mobiliteit van vast naar vast werk).”

Matthijs van Dapperen

“Mijn drijfveer is om mensen te helpen om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb veel ervaring opgedaan in de dienstverlenende sector: van intercedent bij een uitzendbureau tot operationeel manager en arbeidsmarktspecialist. Mensen zijn daarbij belangrijker dan cijfertjes. Ik motiveer mensen door vanuit hun eigen sterkte te helpen met het opstellen van een ontwikkelingspad.”

Hij studeerde aan het Nederlands Instituut voor Marketing in Amsterdam. Werkte bij Tempo Team in diverse functies, waaronder senior salesmanager. Eigenaar en oprichter van Van Dapperen Personal Projects en partner van De Werkopener (nieuwe mobiliteit van vast naar vast werk).

Onze dromen voor de toekomst

Binnenvaartschip als mobiele werkplaats realiseren

Te realiseren

Verdere expansie van Stichting Behouden Vaart

Te realiseren

Dromen die al werkelijkheid zijn geworden

Vorkheftruck om de efficiency te vergroten

Gerealiseerd in 2021

De leerwerkmeester

Gerealiseerd in 2021

De coöperatie

Gerealiseerd in 2020

De ambachtsschool

Gerealiseerd in 2019